• Gratis parkeren
  • Op maat gemaakt
  • De koffie staat klaar
  • Vragen? Bel: 0523-615495
Vragen of hulp nodig? 0523-615495

Warme winter laagjes: De laagjes trend

Door Kim Evers - 10 november 2016 - Tips & Tricks , Trends
Warme winter Laagjes

De ideale trend voor de Nederlandse winter

Soms kan de Nederlandse winter behoorlijk afwisselend zijn, regen, sneeuw, kou, wind of opeens de zon. Een gemakkelijke manier om je voor elk soort Nederlands winter weer te kleden is het dragen van lagen. Koud, extra laag erbij. Warm, laagje uit. Handig en trendy!

Het klassieke laagjes combineren is van kort naar lang. De bovenste laag, vaak de jas, is hierbij het langst.

Bij het nieuwe laagjes combineren mag de jas ook korter dan het vest of shirt. Erg trendy met een andere winter topper, het lange vest net boven of onder de knie.

Algemene regels voor het dragen van meerder laagjes:

Laagjes laten zien: het is essentieel dat je de laagjes ook daadwerkelijk ziet. Probeer kleding stukken van verschillende lengte, volume of kleur. Anders lijkt het alsof je het hemd uit de broek hebt hangen, in plaats van een bewuste keuze.

Tip voor gevorderden: Zelfs het combineren van twee jassen mag! Kies wel twee complementaire jassen, dus anders qua vorm, kleur en lengte.

Laagje uit: wanneer je gaat voor de laagjes trend, houd er rekening mee dat ze allemaal het daglicht ook mogen zien. Het is de bedoeling dat je er nog steeds goed bij loopt wanneer je een laagje uit doet.

Papegaai effect: fan van felle kleuren? Kies bij het combineren van verschillende lagen maximaal één felle kleur, je wilt er niet uit zien als een papegaai.

Prints combineren: meerdere prints mag en kan ook, maar pas op, het wordt snel een zooitje. Probeer het te houden in dezelfde tint of draag een tussenlaag in één kleur..

De laagjes trend voor heren

Laagjes trend heren vanguard
Laagjes trend heren A Fish Named Fred
Laagjes trend heren No Excess
 

De gemakkelijkste manier voor mannen, is het overhemd met daarover een sweater afgemaakt met een blazer. Drie laagjes, of vier met een mooie jas erover. Heel stijlvol, perfect voor op het kantoor.

Voor een casual look draag je het overhemd niet bij de broek in en vervang je de blazer door een vest.

Tip: Voeg eens een stropdas toe, is een keer iets anders. Draag deze tussen het overhemd en de sweater, zodat je hem alleen aan de bovenkant ziet..

 
Houthakkers shirt No Excess
A Fish Named Fred Trui 62.206
Scotch & Soda trui met motief
Shop de look van No Excess
Opvallende laag

Kies ook voor een opvallende all-over print zoals een houthakkers shirt van bijvoorbeeld No Excess of ga voor de vissen print van A Fish Named Fred, of een motief zoals in de truien van Scotch & SodaShop de look van No-Excess 

 
No Excess Jas 78630715
No Excess Pullover 78230812
No Excess Shirt 78430902
 

De laagjes trend voor dames


Laagjes trend merk Expresso
Laagjes trend Tramontana
Laagjes trend Geisha

Voor de dames werkt de overhemd, sweater en blazer combinatie ook. Dames hebben dan wel de keuze voor een broek of een rok. Niet dat we daar met mannen bezwaar tegen hebben hoor ;).

Een van de nieuwe trends op het gebied van laagjes is het dubbele vest. Dus vest over vest (van verschillende lengtes, kleuren, volume of stof), onder deze vesten draag je een T-shirt of top.

Tip: kies ook voor de coltrui, zelfs onder een jurk als je dat durft. 

G-Star Shirt D02491
Maison Scotch sterrentrui
Geisha Vest 64567-675
 
Laagjes trend dames shop the look
Opvallende laag

De meest trendy en gemakkelijke manier van het toepassen van de laagjes trend is het toevoegen van een opvallende
all-over print. Wanneer je de rest van je outfit rustig houd, geeft dit een interessant geheel.Shop deze dames laagjes trend look
 
Maison Scotch Blazer 101950
Maison Scotch shirt 102048
Maison Scotch Pullover 102206